San Gimigiano is een van de grootste toeristische trekpleisters van Toscane. Niet gek ook met de bijnaam ‘het Manhattan van Toscane‘! En het fietsen rond San Gimigiano is een waar genot. Hieronder een schitterende fietsroute naar en rond San Gimigiano.

Vanaf Tavarnelle dalen we eerst 12km. Weliswaar met wat kleine puistjes (*kuch* 19%.. *kuch*) rijden we over een heerlijk vlak stuk asfalt richting Riserva Naturale del Castelvecchio. Daar beginnen we met een tweetal heuveltjes van respectievelijk 2 en 3 km lang om daarna een prachtige slingerende weg van 13km op te fietsen. Schrik niet van de lengte, het is gemiddeld 3%, weliswaar met steilere stukken, maar ook met dalende stukken. Denk aan de Gorge de Lanesque in de Provence vorig jaar.

Ook Toscane is onderhevig aan de wetten der natuur en dus dalen we ook weer af. Wie het felle klimmetje overleefd, wordt beloond met het fabuleuze stadje San Gimigiano. Na een overheerlijke espresso en een radler kunnen we weer verder. Heuvel op, heuvel af tot 5,5km voor Tavarnelle. Daar ligt nog een laatste felle klim (4km) tussen ons en een welverdiende koude Peroni in.

Fietsroute naar San Gimigiano op Strava

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *