Ligurie is het gebied van het historische ‘elite’ toerisme in de provincie Imperia.

Het begon in de eerste decennia van de vorige eeuw met de opkomst van grote hotels en luxe villa’s met park bezocht door de Europese aristocratie.

Het is nog steeds een belangrijk toeristisch gebied vanwege de vele aantrekkelijke evenementen en fietsroutes die hier gehouden worden. Er zijn plenty goede toeristische voorzieningen en accommodaties .

Het landschap wordt gekenmerkt door de vele kassen en bloemtelers de, dichtbevolkte steden langs de kust en een toename van het aantal woningen in de heuvels.

Geniet van de talloze schitterende uitzichten op de zee en de kustlijn.

Fantastisch gebied om te: fietsen, moutainbiken, racefietsen of downhill te gaan.

 

Er is een netwerk van meer dan 2.000 km. fietsroutes om aan de fietsbehoeften van iedereen te voldoen, van gemakkelijk verharde wegen voor de familie tot uitdagende tochten voor mountainbiken of racefietsen.

Alle fietsroutes zijn gemarkeerd met internationale tekens, zodat fantastische tochten kunt maken van Italië naar Frankrijk en vice versa zonder te verdwalen.

Zij bieden u een warm welkom in gespecialiseerde accommodatie, zodat u kunt genieten van de omgeving en uw verblijf in dit schitterende fiets gebied.

Voordat u een tocht gaat maken of gaat trainen, Mountainbiken, racefietsen of toerfietsen is het aan te raden zich te laten informeren over de route, de verkeersborden en eerste hulp faciliteiten en gaat u de bergen in: controleer altijd de weersvoorspelling !