FietsRoutes zwart (voor experts):

Zeer veeleisende mountainbike fietsroutes die aanzienlijk moeilijker bergop stukken omvatten, met hellingen van 12%, maar ook stukken waar het nodig is om te lopen.

De racefietser, mountainbiker kan uitdagende single tracks verwachten en moet in zeer goede lichamelijke conditie zijn en een uitstekende beheersing van de mountainbike te hebben.

Totaal 5 routes

1 – Via di Cresta

Op grote hoogte gelegen paden die een maximale prestaties vereisen, maar is zeker de moeite waard vanwege de adembenemende uitzichten en unieke verscheidenheid van de bijzonder interessante natuurlijke omgevingen.

2 – Circuito dei Forti

Brede trail op het het breukvlak tussen de bovenste Roya, Tanaro, Arroscia en Argentinië valleien. Voor de goed getrainde fietsers,het is een echte test van uw vastberadenheid, maar neemt je mee naar de top van Mt. Saccarello, de koningin van de Ligurische Alpen.

3 – Circuito dell’Argentina

Fietsen op natuurlijk terrein, met uitdagende hoogteverschillen, dan ga je door uitgestrekte bossen en dan weer langs majestueuze rotswanden en op ontdekking door twee Brigasca alpine dorpen:

La Brigue en Triora.

4 – Circuito Media Roya

Deze route stelt je technische vaardigheden op de proef. Vanaf de schaduwrijke kloven van de rivier de Roya klimt u snel naar de zonnige top tussen Val Roya en Nervia om daarna de steile afdaling maken naar de pittoreske dorpen in de vallei beneden.

5 – Cornice della Riviera

Fietsen hoog boven de zee, met zachte glooiende klimmen en afdalingen maar ook de uitdagende klim Mt. Grammondo (1300 m.).

Daarna genieten tijdens de afdaling naar Grimaldi en de Balzi Rossi, waar sprake is van een adembenemend uitzicht.