Routes rood (moeilijk)

Uitdagende fietsroutes voornamelijk over onverharde, ruwe paden met klimmetjes

met een gemiddelde helling van maximaal 10 -12%.

De fietser kan stukken single track tegen te komen, en moet een ervaren mountainbiker en in goede conditie zijn.

 

totaal 13 rode routes

71T

Da Colle Garezzo ad Imperia

Veeleisende route voornamelijk over onverharde paden. Een schitterende afdaling van de Alpen tot de zee langs de route van de oude Via Marenca vroeger gebruikt door herders voor de transhumance.

73C

Circuito del Pizzo d’Evigno e Maro

Kortom een zéér veeleisende, maar soepele route opgedeeld in drie fasen, van de zee naar de bron van de ImperoTorrent en weer terug, op zoek naar middeleeuwse dorpen ondergedompeld in olijfbos.

75C

Circuito Nava – Aquila d’Arroscia

Een uitdagende route over onverharde wegen of enkele asfaltwegen langs de zonnige toppen van Valle Arroscia.

Neem de tijd, zodat u kunt genieten van de natuurlijke omgeving en de heerlijke lokale gerechten.

600

Da S. Bernardo ad Ormea

Kortom een vlotte route met lange stukken over een breed pad door de noordelijke beboste top van Valle Arroscia en uiteindelijk voert naar het historische dorp Ormea.

700

Anello dello Pedalalpi

Trekkend langs groene alpenweiden, herdershutten en kastanjebossen, is dit parcours een uitdaging, met een aantal bijzondere passages die je aandacht verdienen. Dit is de ‘Pedalalpi’ route van de bekende jaarlijkse mountainbike wedstrijd.

701

Anello di Nava

Een vlotte route door een ontspannen omlijsting van groene velden en naaldbossen met de prachtige toppen van de Alpen bergruggen hierboven.

702

Dalla Melosa een Taggia

Een technisch uitdagende route, bepaalde stukken gaan door dik beboste gebieden en al snel bereikt u het historische stadje Taggia met zijn rijke patrimonium van historische gebouwen.

703

Anello di Abellio e Gouta

Een vlotte en schilderachtige route die de ex militaire weg, geflankeerd door schuilplaatsen en kazernes volgt, gevolgd door de ruime en gemakkelijke afdaling naar het middeleeuwse dorpje Rocchetta Nervina.

705

Anello degli 8 luoghi

Een vrij vlak parcours algemene uitzondering van de laatste kanaal van de steile en zeer mooie afdaling naar Bordighera.

Interessante bezoeken aan de dorpen van Perinaldo en Seborga.

706

Anello di Sanremo

Het uitzicht over het stadje Sanremo is uitzonderlijk is, net als het 360 ° uitzicht vanaf de top van de Mount Bignone. Het panorama is de moeite waard om de diverse hoogteverschillen te overwinnen.

707

Anello del Faudo

De uitdagende klim aan het begin omhoog gaat naar de top van Mt. Faudo, waar u van een heel bijzondere panorama geniet.

De volgende stap is gemakkelijker en neemt je mee op een ontdekking van de typische dorpjes van Pietrabruna en Castellaro.