Fietsroute San Gimigiano

San Gimigiano is een van de grootste toeristische trekpleisters van Toscane. Niet gek ook met de bijnaam ‘het Manhattan van Toscane‘! En het fietsen rond San Gimigiano is een waar genot. Hieronder een schitterende fietsroute naar en rond San Gimigiano.

Vanaf Tavarnelle dalen we eerst 12km. Weliswaar met wat kleine puistjes (*kuch* 19%.. *kuch*) rijden we over een heerlijk vlak stuk asfalt richting Riserva Naturale del Castelvecchio. Daar beginnen we met een tweetal heuveltjes van respectievelijk 2 en 3 km lang om daarna een prachtige slingerende weg van 13km op te fietsen. Schrik niet van de lengte, het is gemiddeld 3%, weliswaar met steilere stukken, maar ook met dalende stukken. Denk aan de Gorge de Lanesque in de Provence vorig jaar.

Ook Toscane is onderhevig aan de wetten der natuur en dus dalen we ook weer af. Wie het felle klimmetje overleefd, wordt beloond met het fabuleuze stadje San Gimigiano. Na een overheerlijke espresso en een radler kunnen we weer verder. Heuvel op, heuvel af tot 5,5km voor Tavarnelle. Daar ligt nog een laatste felle klim (4km) tussen ons en een welverdiende koude Peroni in.

Fietsroute naar San Gimigiano op Strava

Fietsroute door de Chianti

Tussen Florence en Sienna ligt de Chianti wijnstreek. Hier komen de lekkerste rode wijnen uit Italië vandaan. Vinden ze in de Chianti dan.. Maar je kan er ook geweldig fietsen over de mooiste fietsroutes!

Vanaf Tavarnelle Val di Pesa kan je eerst even lekker warmrijden. Via Riserva Naturalis del Bosco di Sant’Angese gaan we over kronkelweggetjes omhoog. Bovengekomen drinken we een welverdiend espressootje in Castellina. Na een kilometer of 40 gaan we in Radde in Chianti een mooi brasserietje opzoeken om ons te laven aan de plaatselijke spijzen. Daarna rest ons nog een aantal klimmen van het langere poefwerk. Zo pakken we onder andere de “Wageningse Berg ofzo” mee.

Fietsroute door de Chianti op Strava

Vlakke fietsroute door Toscane

Vlakke fietsroutes in Toscane zijn nauwelijks te vinden. Heuvel op, heuvel af is het devies, maar er zijn wat vlakke relatief vlakke stukken te vinden. Hieronder een route rond Tavarnelle Val di Pesa om er even lekker in te komen.

Vlakker dan dit ga je het niet krijgen in die omgeving. Het is vals plat op en af met weinig echte klimmetjes. En die omgeving.. man, man, man, man, wat een paradijs! Alsof alle Bertoli reclames hier zijn opgenomen, zo belachelijk mooi is het. Wijngaarden, cipressen, oude vrouwtjes aan het baderen in olijfolie, you name it.

Vlakke fietsroute door Toscane op Strava