Technische tips:

De vier kleuren (groen, blauw, rood en zwart) geven de moeilijkheid van de fietsroute of mountainbikeroute aan.

Groen (zeer makkelijk):

Vlakke fietsroutes zonder obstakels of zware klimmetjes, voornamelijk over verharde wegen. Klimmetjes van maximaal gemiddeld 3-4% helling gemiddeld, deze fietsroutes zijn ook geschikt voor kinderen.

 

Blauw (makkelijk):

Matig zware tochten over zowel asfalt als onverharde wegen, kan met toerfiets, racefiets of mountainbike.

De klimmetjes zijn maximaal gemiddeld 5-6%. Deze moeilijkheidsgraad bevat ook makkelijke fietspaden die langer zijn dan 15 km.

 

Rood (moeilijk):

Uitdagende routes, voornamelijk over onverharde paden, met klimstukken met een gemiddelde helling van maximaal 10 -12% zeer geschikt voor muntaibikers.

De fietser moet rekening houden met single track stukken en moet een ervaren mountainbiker en in goede conditie zijn.

 

Zwart (voor experts):

Zeer veeleisend paden die aanzienlijk moeilijker bergop stukken omvatten, met hellingen tot 12%, maar ook stukken waar het nodig is om te lopen om bepaalde stukken over te steken. De mountainbiker kan uitdagende single tracks verwachten en moet wel in zeer goede lichamelijke conditie zijn en een uitstekende beheersing van de mountainbike te hebben.

De fietsroute markeringen hebben een code bestaande uit een nummering met aanduiding van de volgorde van belangrijkheid van de fietsroute (grensoverschrijdende, meer dan een dag, lokaal) en een omschrijving met betrekking tot soort route (mtb,Traverse, Circuit).